Zlatibor dobija aerodrom za sportske avione

Na Zlatiboru u Obudojevici započela je izgradnja aerodroma za sportske avione. Ovaj aerodrom je ranije bio privatna investicija, ali se stalo sa radovima, a sada je ovaj infrastrukturni projekat preuzela lokalna samouprava.

– Želimo da napravimo aerodrom za male sportske avione, a sigurno u budućnosti i za dronove koji će moći da nose i ljude. Pratimo moderne trendove u svetu, jasno je da će savremeni gost i turista tražiti i tu vrstu sadržaja. Ako je imate on će doći, ako nemate on će otići na drugu destinaciju – objasnio je za agenciju RINA predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Kako je istakao, gradnja aerodroma na Zlatiboru započeta je ambiciozno, možda prerano, ali je tek sada došlo vreme da takav projekat može da se realizuje.

– Možemo da produžimo pistu, da dodamo namenske sadržaje, jer smo promenili mesto na kojem smo hteli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugrađanina koji je građevinski inženjer, a čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo – naglasio je Stamatović.

Pored izgradnje aerodroma na Zlatiboru, ovaj projekat prati i realizacija pratećih sadržaja koji su u vezi sa turističkom infrastrukturom, kao i izgradnja zabavnih sadržaja, poput golfa i različitih sportskih terena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор