Aerodrom Rosulje otvoren za male avione

Juče je nedaleko od centra Kruševca svečano otvoren za saobraćaj Aerodrom Rosulje, u čiju je rekonstrukciju država uložila ukupno 478 miliona dinara, javlja agencija Beta.

Aerodrom Rosulje nalazi se na svega pet i po kilometara od centra Kruševca, na visoravni Jasikovica i trenutno je namenjen za manje avione, pre svega sportske, i domaćem avio-saobraćaju. Ukoliko se za to ukaže potreba, aerodrom bi u budućnosti mogao da se koristi i za međunarodni putnički saobraćaj.

– Ovo će poboljšati turizam, ali i za povratak naših ljudi iz Švajcarske, Nemačke Austrije, da dođu u svoj Kruševac, u srce Srbije – poručio je predsednik Srbije Alekdandar Vučić.

Predsednik Vučić nije isključio mogućnost da se Aerodrom Rosulje osposobi i za međunarodni avionski saobraćaj manjim putničkim letelicama. Kako je rekao, biznis avijacija raste najbrže u svetu.

Javno preduzeće Aerodrom Rosulje, koje je od 1995. bilo u nadležnosti lokalne samouprave, početkom 2020. je prešlo u nadležnost republike, postavši deo preduzeća Aerodromi Srbije. Tokom prethodne dve godine, država je u izgradnju Aerodroma Rosulje, odnosno u gradnju poletno-sletne piste, staze za rulanje, hangara, pomoćne staze i okolne ograde, uložila oko 340 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор