Kreće podela turističkih vaučera od 15.000 dinara

Penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, đaci i studenti imaće pravo na vaučer, vredan 15.000 dinara, koji će moći da potroše na odmor u Srbiji, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Prema rečima ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, polovina od ukupno 200.000 vaučera vrednosti 15.000 dinara za odmor u Srbiji odnosiće se na građane koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara, prenose srpski mediji.

– Oni koji su se prijavili početkom januara kada je bilo 5.000 dinara, mogu da se prijave naknadno za razliku od 10.000 dinara. Iz budžeta je izdvojeno negde oko 4 milijarde dinara za podršku turizmu Srbije, ali i našim građanima. Podaci govore da ćemo imati bolju godinu nego što je bila prošla – rekla je Matićeva i dodala da za prva četiri meseca ove godine imamo preko 5 miliona noćenja, a da je devizni priliv povećan za 54 procenta.

Ona je uputila poziv novim hotelima i ugostiteljima koji žele da budu deo sistema za prihvatanje vaučera, pri čemu je naglasila da je neophodno da rezervacija smeštaja mora da obuhvata najmanje 5 noćenja za ovu vrstu vaučera. Takođe je podsetila da rezervaciju za željeni smeštaj treba uraditi pre nego što se podnese prijava za vaučer.

Sve informacije o ugostiteljima koji su na listi za prihvatanje vaučera mogu se naći na sajtu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikaciju. Vaučeri će važiti do 31. oktobra, a prijava je počela danas u svim poslovnicama Pošte Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор