Srpska policija nabavila 20 novih BMW motora

U cilju efikasnije kontrole saobraćaja, Uprava saobraćajne policije Srbije nabavila je 20 novih patrolnih motocikala „BMW R1200 RT“, koje koristi većina evropskih policajaca.

Novi motocikli će biti korišćeni prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja, kao i prilikom obavljanja saobraćajnog obezbeđenja, navodi se u saopštenju MUP-a, a prenosi „b92“.

Na ovaj način srpska policija je nastavila sa procesom podmlađivanja svog voznog parka, sa kojim je MUP započeo jesenas, kada je kupljeno 710 novih patrolnih automobila češkog proizvođača „Škoda“.

MUP je prošle godine formirao Komisiju za rashod oko 700 do 1.000 dotrajalnih vozila koja su prešla više od 103.000 kilometra, zbog čega više nisu za svakodnevnu upotrebu. Rashodovana vozila su data na licitacionu prodaju, a na ovaj način sakupljen novac MUP koristi za kupovinu novih automobila.

U voznom parku srpske policije i dalje se nalaze automobili stariji od deset godina, poput „Peugeota“ i „FIAT-a“, koji su kupovani u nekim ranijim akcijama podmlađivanja voznog parka MUP-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор