Kako je Milanović doveo Simens u Kragujevac

Osnivač i vlasnika kragujevačke kompanije „Milanović inženjering“, koju je nedavno preuzeo nemački “Simens”, stekao je iskustvo u metalskom sektoru kao gastarbajter, radeći u Diseldorfu limarske i bravarske poslove.

Vlasnik fabrike i u tom nemačkom gradu, Bratislav Milanović (56) se profesionalno usavršavao širom sveta, a onda je nostalgija učinila svoje, pa se, kako kaže, sa stečenim iskustvom vratio u rodnu Šumadiju, pišu “Večernje novosti”.

Delove za šinska vozila kompanija „Milanović inženjering“ je isporučivala najvećim svetskim proizvođačima vozova, poput Simensa, “Bombardijea” ili “Alstoma”, sve dok je na kraju nije preuzeo Simens. Za gradske zvaničnike i poslovne stručnjake Milanovićeva odluka o prodaji kompanije nemačkom gigantu predstavlja početak pravog industrijskog preporoda ovog dela Srbije.

Sa novcem od prodaje svoje kompanije Milanović je već započeo izgradnju industrijskog i intelektualnog kompleksa nedaleko od rodnog sela Donja Trnava, na prostoru sela Sobovica i Lužnice, gde će, kako kaže, obezbediti sve preduslove da mladi inženjeri „dobiju mogućnost izbora ostanka u Srbiji i tu, u svojoj zemlji, napreduju i grade svoju budućnost“.

– Odluka da svoju firmu, koju sam dugo pravio i negovao, unesem u veliki Simens, bila je jedna od najtežih u mom životu. To sam uradio zbog mladih u celoj Srbiji, jer želim da ostanu ovde, da se ovde obrazuju, rade i usavršavaju, a Simens će im to omogućiti. Naš najveći resurs su ljudi, a dolazak te kompanije je kruna svega što sam u životu radio – ističe Milanović.

Prema njegovim rečima, Šumadija će, po industrijskom parku koji se gradi, postati prepoznatljiva u svetu.

– Posebno ćemo voditi računa o energetskoj efikasnosti i životnoj sredini. Planiramo da ovde dovedemo najpouzdanije poslovne partnere, ali i da obavezno sačuvamo ovaj prirodni ambijent – poručuje Milanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор