Simens preuzeo Milanović inženjering

Nemački industrijski koncern „Simens“ preuzeo je srpsku kompaniju „Milanović inženjering“, kragujevačkog proizvođača delova za šinska vozila.

Simens i Milanović posluju još od osnivanja kragujevačke fabrike 2001 godine, a preuzimanje kompanije od strane nemačkog giganta jasno pokazuje koliko je Milanović bio dobar poslovni partner i isporučilac.

Detalji ovog, veoma značajnog, poslovnog aranžmana za sada još uvek nisu poznati, bar što se tiče obima Simensovih ulaganja i otvaranja novih radnih mesta koja će biti ponuđena žiteljima Kragujevca i Šumadije.

– Izuzetno me raduje što je poslednja faza u pregovorima o preuzimanju Milanović inženjeringa od strane Simensa završena i što od 1. februara naša kompanija posluje kao deo porodice svetskog giganta. Verujem da će zaposleni sa svojim ličnim kvalitetima biti izuzetno dobro vrednovani i kod svetskog tehnološkog giganta. Dolazak Simensa za mene predstavlja odskočnu dasku za dalji razvoj industrije u ovom regionu, a tu se podrazumeva i moje lično angažovanje u razvoju fabrike i industrije – rekao je Bratislav Milanović, doskorašnji vlasnik kragujevačke fabrike.

Obrt kompanije Milanović inženjering je u 2016. godini iznosio više od 15 miliona eura. U fabrici radi 430 radnika, a osnovni proizvodni program su aluminijumski delovi za karoserije šinskih vozila, odnosno za brze vagone koji se kreću do i 350 km/h.

U Kragujevcu se već mesecima sređuju pristupni putevi za industrijsku zonu u kojoj posluje i Milanović inženjering, odnosno Simens. Gradsko veće je na sednici u januaru donelo odluku da se još oko 70 ha zemljišta u ovoj zoni da na licitaciju i prodaju sa početnom cenom od 70 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор