Simens slavi 130 godina rada u Srbiji

Na obeležavanju 130 godina rada kompanije „Simens“ u Srbiji istaknuto je da nemački investitor u Srbiji trenutno zapošljava 1.600 ljudi, od toga 1.400 u fabrici u Subotici, a da svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće generator upravo proizveden u toj fabrici.

Iskazavši zadovoljstvo zbog jubileja, generalni direktor Simensa Srbija Udo Ajhlinger je objasnio da je kompanija fokusirana na promovisanje digitalizacije i digitalnih rešenja. Kompanija posluje u oblastima proizvodnje, prenosa i distribucije energije, proizvodnje rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, kao i medicinske opreme.

Ajhlinger je ovom prilikom podsetio da je početak poslovanja Simensa u Srbiji povezan sa početkom elektrifikacije i Evrope i Srbije. Simens je u Srbiji prisutan od 1887. godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji prve javne termoelektrane u Beogradu na Dorćolu, a 1996. je osnovano preduzeće Simens d.o.o. Beograd, prenosi agencija „Tanjug“.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je naglasio da je Simens primer snažnog učešća nemačkih kompanija u Srbiji. On je rekao da je u Srbiji više od 350 nemačkih kompanija u kojima radi više od 35.000 ljudi, a koje su od 2000. godine u svoja poslovanja na ovim prostorima uložile 1,8 milijardi eura.

– Simens radi sa srpskom vladom i institucijama u procesima digitalizacije, kao i u uvođenju dualnog obrazovanja, zbog čega je ova kompanija primer nemačke podrške reformskim procesima u Srbiji – istakao je Ditman.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор