Simens poziva srpske dobavljače da se uključe!

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Nemačka kompanija „Simens“ je na konferenciji „Dan dobavljača“, organizovanoj u Privrednoj komori Srbije, pozvala domaće firme da se uključe u mrežu njenih dobavljača, ne samo za fabriku u Subotici, već i za sve druge njene fabrike u svetu.

Cilj konferencije bio je da se u direktnim razgovorima predstavnici, uglavnom malih i srednjih preduzeća iz metaloprerađivačke industrije, upoznaju sa potrebama Simensa i uslovima koje potencijalni dobavljači treba da ispune da bi zadovoljili njene visoke standarde.

Udo Ajhlinger, generalni direktor Simensa u Srbiji, je naveo da se na poziv kompanije za uključivanje u mreže dobavaljača, upućen 2013. godine, prijavilo ukupno 156 domaćih firmi, ali da su tražene uslove ispunile svega 22.

– Verujem da u Srbiji ima više proizvođača koji mogu da postanu dobavljači Simensa. Godišnje potrebe kompanije za nabavkama za fabriku u Subotici vredne su 150 miliona eura, a preduzeća iz Srbije bi mogla da zadovolje isporuke od najmanje 50 miliona eura. Simens će dobavljačima iz Srbije otvoriti vrata za globalnu mrežu dobavljača, što bi imalo veliki značaj za održavanje njihovog standarda i jačanje konkurentnosti – poručio je Ajhlinger, a prenosi agencija „Beta“.

Simensova fabrika vetrogeneratora u Subotici otvorena je pre 13 godina i zapošljava 1.947 radnika. Po rečima Ajhlingera, kompanija je zadovoljna uslovima poslovanja u Srbiji i planira dalji rast proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.

Učestvujući u Simensovoj konferenciji, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman je ocenio da bi bilo korisno da i druge inostrane kompanije primene takav model podsticanja srpske privrede da se uključi u međunarodni lanac proizvodnje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор