Simens Srbija najavljuje posao za još 1.500 ljudi

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Iz nemačke kompanije “Simens Srbija” najavljuju da će nastaviti da povećavaju kapacitete i broj zaposlenih u fabrici vetrogeneratora u Subotici, ali i da razmatraju mogućnost premeštanja svoje proizvodnje iz drugih zemalja u Srbiju.

Kako je objasnio Udo Ajhlinger, koji je na čelu Simensa u Srbiji od 1. avgusta ove godine, nakon zapošljavanja 220 radnika do kraja septembra, kompanija će posao obezbediti za još oko 1.500 ljudi.

– Simensova fabrika u Subotici je dobar primer šta možemo da uradimo i tamo ćemo nastaviti rast i otvaranje radnih mesta. Početkom sledeće godine trebalo bi da objavimo dobre vesti. Subotički pogon trenutno je peta po veličini fabrika velikih generatora za vetrenjače na svetu, a cilj nam je da bude na prvom. Planovi već postoje i razmišljamo kako da poboljšamo situaciju u Srbiji premeštanjem kapaciteta iz drugih zemalja, i tako popravimo ekonomski položaj Srbije i kompanije istovremeno – istakao je Ajhlinger.

On je naglasio da je Simens zadovoljan razultatima poslovanja u Srbiji u tekućoj poslovnoj godini koja se završava 30. septembra, ali je i dodao da ne bi bio dobar menadžer kada bi rekao da ne bi moglo i bolje.

– Pokrenuli smo promene u određenim delovima poslovanja. U Srbiji smo posvećeni rastu i voleli bismo da ljudima damo više posla i veće plate – rekao je generalni direktor Simensa u Srbiji, a prenosi agencija “Beta”.

Nemački Simens je svoju fabriku u Srbiji uvrstio u grupu najvećih i najznačajnijih u svom proizvodnom sistemu. Ova fabrika do sada je izvezla gotovo 18.000 vetrogeneratora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор