Simens Srbija zapošljava nove radnike

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Nakon 309 novozaposlenih tokom avgusta i septembra, nemačka kompanija „Simens“ najavljuje da će od nove godine u svojoj fabrici vetrogeneratora u Subotici zaposliti još 230 novih radnika.

– Pošto smo kao kompanija na petom mestu u svetu, naši planovi su da na dugi rok u Srbiji budemo na prvom mestu. Za to je potrebno da zadovoljimo globalnu tražnju, zbog čega planiramo da u Subotici zaposlimo još kvalifikovanih radnika – najavio je Udo Ajhlinger, direktor kompanije Simens za Srbiju, a prenosi „RTS“.

Simensova fabrika u Srbiji zabeležila je i u ovoj godini porast porudžbina generatora za vetrenjače, usled rasta potražnje na globalnom tržištu, što joj je obezbedilo poziciju jednog od prvih pet domaćih izvoznika. Zahvaljujući rastu porudžbina došlo je i do povećanja obima poslovanja i povećanja broja zaposlenih.

– Svaka treća vetrenjača u Evropi ima generator koji je proizveden u Subotici, a do sada je u ovoj fabrici napravljeno više od 18.000 generatora za vetroelektrane. Fabrika vetrogeneratora u Subotici jedna je od najvećih u čitavom Siemens sistemu i predstavlja pravi primer uspešne proizvodnje, zbog čega je dala značajan doprinos dobrim poslovnim rezultatima čitave kompanije – objasnio je Ajhlinger za agenciju „Tanjug“.

Simens u Srbiji zapošljava ukupno oko 1.500 radnika, a u subotičkoj fabrici trenutno rade 1.322 radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор