IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

made-in-germany-rs-igb-automotive

Nemačka kompanija „IGB Automotive“ potpisala je sa Vladom Srbije i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) ugovor o dodeli novih podsticajnih sredstava za izgradnju još jednog proizvodnog pogona u Inđiji.

U novi fabrički pogon, u kome će se proizvoditi grejači za automobilska sedišta, grejači za volane i senzori za okupiranost sedišta, biće uloženo najmanje 4,5 miliona eura, a posla će biti za više od 500 novih radnika, saopštila je SIEPA, a prenosi agencija „Tanjug“.

Fabrika „I.G.Bauerhin GmbH“ u Inđiji osnovana je 2007. godine, a proizvodi grejače za sedišta, grejače za volane, senzore za okupiranost automobilskih sedišta, kablove za grejače sedišta i električne kontrolne jedinice. Nemačka kompanija raspolaže sveobuhvatnom tehnologijom grejača za automobilska sedšta i senzora za zauzeće sedišta. Kao lider u ovoj oblasti proizvodnje, kompanija svojim kupcima nudi visok kvalitet proizvoda prema standardima ISO/TS 16949, ISO 140001 i OHSAS 18001.

– IGB fabrika u Srbiji prva je po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj proizvodnji u okviru Bauerhin grupe. IGB Automotive u Inđiji danas ima više od 1.500 zaposlenih i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje – navodi generalni menadžer kompanije Dalibor Berić.

Po njegovim rečima, buduća investicija novog proizvodnog pogona kompanije vredeće najmanje 4,5 miliona eura, št će joj omogućiti da i dalje ostane na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор