Nova fabrika IGB Automotiv u Inđiji

Nemačka kompanija „IGB Automotiv“, koja u Inđiji proizvodi grejače za automobile, juče je u ovom gradu otvorila još jedan proizvodni pogon, čija vrednost iznosi 4,5 miliona eura, a obezbediće posao za novih 600 radnika.

Gradnja nove fabrike od 7.800 kvadratnih metara počela je u Severoistočnoj inđijskoj radnoj zoni u aprilu prošle godine, a završena je za osam meseci. U međuvremenu kompanija je angažovala 600 radnika, iako je ugovorom prethodno bilo dogovoreno da će posla biti za 510 radnika. Za podršku ovom zapošljavanju Vlada Srbije je izdvojila 1.400.000 eura.

Puštanjem u rad nove fabrike, koja se nalazi pored već postojećih pogona IGB Automotiv, u proizvodni program se uvode novi proizvodi uz primenu novih tehnologija, prenose mediji u Srbiji.

IGB Automotiv posluje u Inđiji od 2007. godine i zapošljava oko 2.200 radnika. Reč je o jednoj od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji, jer se radi o jednoj od kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od čega je više od 90 posto žena.

Nemačka kompanija „I.G.Bauerhin GmbH“ bavi se proivodnjom grejača za sedišta i volane automobila, senzora za okupiranost sedišta, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica, a godišnje proizvodi oko 20 miliona proizvoda. Grupacija drži 30 posto svetskog tržišta u proizvodnji grejača za sedišta i 44 posto evropskog tržišta, a njene fabrike se nalaze u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku. Fabrika u Srbiji najveća je i zapošljava najviše radnika.

Uz predstavnike republičke, pokrajinske i gradske vlasti, svečanom otvaranju nove fabrike prisustvovali su i ambasador Nemačke Aksel Ditman, glavni menadžer kompanije IGB Automotiv Dalibor Berić, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin Karsten Hilmer i menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu Folker Prešer.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. u sred Vojvodine, Pazarska agencija zaradjuje…nema posla za Vojvodjanke od 56 godina. gde mi da idemo da radimo, od cega da zivimo? gospodo,gradonacelnici, direktori, svi ostali, tako se to radi? a Srbija ide napred… propast i sramota!

Оставите одговор