„IGB Automotiv“ kupio zemljište za novu fabriku

made-in-germany-rs-igb-automotive

Predstavnici nemačke kompanije „IGB Automotiv“ i Opštine Inđija potpisali su ugovor o kupoprodaji tri hektara zemljišta u industrijskoj zoni, gde će u aprilu početi izgradnja još jednog proizvodnog pogona te kompanije.

U novoj hali površine 7.000 kvadrata od oktobra bi trebalo da posao nađe još 500 radnika te kompanije u kojoj je trenutno zaposleno 1.500 ljudi, uglavnom žena. Ovom investicijom planirano je proširenje proizvodnih kapaciteta, uvođenje novih tehnologija i proizvoda, kao i obuka više od 500 budućih radnika. Ukupna vrednost ove investicije je više od 4,5 miliona eura.

– Ovom investicijom smo planirali da malo povećamo i broj visokostručnog kadra koji nam je preko potreban prilikom usvajanja novih tehnologija, a koje su u planu za novi proizvodni pogon – najavio je Dalibor Berić, generalni menadžer kompanije IGB Automotiv, a prenosi „RT Vojvodina“.

Izgradnju novog proizvodnog pogona nemačke kompanije počeće u aprilu, da bi u septembru počelo i opremanje objekta, a potom i zapošljavanje novih radnika.

– Ono što je jako značajno za našu opštinu jeste što će sa proširenjem kapaciteta kompanije „IG Bauerhin“ posao naći blizu 500 novih radnika. Dakle ono što se dešavalo u prethodnom periodu sada se nastavlja, odnosno trend smanjenja nezaposlenosti. Nadam se da će u narednom periodu još više ljudi biti zaposleno – izjavio je Petar Filipović, predsednik Opštine Inđija.

Nemačka kompanija IGB Automotiv u Inđiji posluje već osam godina i trenutno upošljava oko 1.500 radnika, mahom žena koje su petrpele najveći udar u vreme tranzicije, te su dobijanjem posla u ovoj kompaniji obezbedile egzistenciju za sebe i svoje porodice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор