Kontinental u 2016. duplira kapacitete

made-in-germany-rs-continental

Nemačka kompanija „Kontinental“ izgradiće do kraja ove godine još jednu fabriku u Subotici, a širenje proizvodnih kapaciteta obezbediće u naredne tri do četiri godine da broj zaposlenih u tom preduzeću bude dupliran.

U fabrici jednog od najvećih svetskih dobavljača u auto industriji, nemačkoj kompaniji Kontinental koja posluje u Subotici, trenutno je zaposleno oko 600 radnika. U narednom periodu planirano je proširenje fabričkih pogona, što će dovesti i do povećanja broja zaposlenih, odnosno rezultovaće zapošljavanjem novih 500 radnika, između ostalog stoji u memorandumu o razmjenjivanju potpisanom u julu prošle godine.

– Samim tim što će proširenje fabrike iznositi skoro više nego duplo, možemo da kažemo da će u subotičkim pogonima i broj zaposlenih u nerednih tri do četiri godine biti dupliran – najavio je Živko Topalović, direktor preduzeća „Kontitek Fluid Srbija“, a prenose srpski mediji.

Nemačka kompanija Kontinental nije prvi strani investitor koji je u Subotici nastavio sa daljim ulaganjima u proširenje proiozvodnje. Pre njih je i nemački „Simens“, takođe, u nekoliko navrata ulagao u jačanje svojih kapaciteta, kako u proizvodnu površinu, tako i u povećanje broja radnika. Kompanija Kontinental u Subotici posluje od 2011. godine, kada je uz investiranje 11 miliona eura, zaposlila 650 radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор