Continental završava gradnju novog pogona u Subotici

Nemačka kompanija „Continental“ završava u Subotici izgradnju novog fabričkog pogona za proizvodnju automobilskih komponenti, gde će posla biti za još 500 novih radnika, tako da će u kompanijama koje posluju u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u 2017. broj ukupno zaposlenih preći 6.000.

Po rečima generalnog menadžera Continentala u Srbiji Živka Topalovića, svi radovi bi trebalo da budu završeni do polovine januara 2017, nakon čega će biti pokrenuta proizvodnja. Ukupna površina nove fabrike je 12.000 kvadratnih metara, a sa novih 500 radnika, broj zaposlenih u nemačkoj kompaniji će se popeti na 1.200.

– Vrednost investicije je oko 17 miliona eura, sa objektom i mašinama za novu fabriku. Mi smo već u procesu zapošljavanja novih ljudi i već ih treniramo za rad u novoj fabrici – kaže Topalović za „RTV“.

Pored ovih ulaganja, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban se nada i novom investitioru i novim zapošljavanjima u Privrednoj zoni Mali Bajmok već na početku 2017.

– Nadam se da ćemo već početkom 2017. imati novog stanovnika industrijske zone, novu kompaniju sa kojom smo potpisali Memorandum o razumevanju. Ona će učestvovati na licitaciji, pošto je predviđeno da zemlja koja je ostala u industrijskoj zoni ide na licitaciju. Ta nova kompanija bi trebalo da zaposli oko 120 radnika – rekao je Laban.

Continental je samo jedna od kompanija koje posluju u subotičkoj privrednoj zoni, a tu su još i „Siemens“, „Norma grup“, „Amatek“, „Calzedonia“ i „Swarovski“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор