Nova fabrika Kontinentala u Subotici

Nemačka kompanija Kontinental (Continental) otvorila je u Subotici još jedan fabrički pogon za proizvodnju autodelova, vredan 17 miliona eura. Nova fabrika je veličine 12.000 kvadratnih metara i u naredne tri godine obezbediće posao za 500 radnika.

U Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici Kontinental posluje od 2011. godine. U svojoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju do sada je zapošljavao više od 600 radnika. Inače, ova kompanija trenutno zapošljava više od 220.000 ljudi u 56 zemalja, a u 2016. godini je imala promet od 40,5 milijardi eura, prenosi „N1“.

Otvaranju nove Kontinentalove fabrike prisustvovao je srpski premijer Aleksandar Vučić koji je tom prilikom podsetio da je u nemačkim kompanijama u Srbiji zaposleno 33.000 ljudi. On je pozvao Kontinetal da svoju sledeću fabriku otvori i u Novom Sadu.

Prema rečima predstavnice ambasade Nemačke u Srbiji Katrin Čiganovski, u poslednjih 16 godina nemačke kompanije uložile su u Srbiju 1,8 milijardi eura i otvorile 35.000 radnih mesta, a 90 posto nemačkih investitora opredeljeno je da ponovo ulaže u Srbiju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je naglasio značaj nove investiticije Kontinentala, kao renomirane svetske kompanije. On je istakao isplativost ulaganja u industrijsku zonu Mali Bajmok, koja je postala značajno mesto za investiranje i podiže ugled grada. Pastor je tom prilikom najavio realizaciju i drugih značajnih investicija u tom gradu, kao što je rekonstrukcija Narodnog pozorišta i izgradnja Ipsilon kraka autoputa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор