EMS uvela SAP-ovo rešenje za elektronske nabavke

Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“ (EMS) prvo je u Srbiji uvelo „SAP Sourcing rešenje“ za sprovođenje elektronskih javnih nabavki, odnosno tendera i licitacija.

Rukovodilac Sektora za nabavke u EMS-u Stevan Bucek je objasnio da „SAP Sourcing“ u svakom trenutku pruža ažurirane izveštaje za svaku javnu nabavku, kao i asposlutno sve informacije u vezi sa nabavkama, počev od toga ko je odgovrno lice, u kojoj fazi je postupak, koja je planirana vrednost, ko su ponuđači, koje su cene i uslovi, pa sve do samog ugovora koji je potpisan.

– Tako kompletirani izveštaj pojednostavljuje celokupan proces, ubrzava ga i obezbeđuje njegovu transparentnost na kojoj EMS insistira u svom poslovanju u svim oblastima, a naročito u oblasti javnih nabavki – rekao je Bucek, a prenosi agencija „Tanjug“.

U saopštenju EMS-a se podseća da je Zakon o javnim nabavkama, koji je donet 2012, a primenjivao se od 1. aprila 2013, propisivao da su naručioci čija ukupna vrednost javnih nabavki prelazi 700 miliona dinara na godišnjem nivou, u koje je spada i EMS, u obavezi da primenjuju elektronski sistem nabavki, ali da je ova obaveza ukinuta izmenama tog zakona od 4. avgusta 2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор