Nemačko rešenje za blokadu reklama na mobilnom

made-in-germany-rs-mobilni-telefoni

Nemačka kompanija „Eyeo“, izdavač popularne ekstenzije „Adblock Plus“, sada se usmerila na reklame na mobilnim uređajima, ovog puta preko navigatora.

Kako objavljuje veb portal „zdnet.fr“, aplikacija „Adblock Browser“ još uvek je u beta (probnoj) verziji i trenutno je dostupna samo na operativnom sistemu Android.

Umesto da ekstenziju koja omogućava filtriranje reklama ponudi za navigator, Eyeo je ovoga puta lansirao ceo navigator koji direktno integriše blokiranje reklama. Ovakva ponuda kompletnog navigatora, umesto samo ekstenzije, omogućava pružanje celovitijeg rešenja za blokiranje reklama, objašnjava ovaj portal, a prenosi agencija „Tanjug“.

Korisnici navigatora, upravo kao i na klasičnoj ekstenziji Adblock, mogu da odrede parametre filtera i tako precizno definišu reklame koje treba da budu blokirane.

Brža navigacija uz uštedu energije koju omogućava blokiranje reklama, ali i smanjeno korišćenje podataka za korisnike mobilnih telefona, kao i bezbednost od zlonamernih reklama, predstavljaju čvrste argumente koji idu uprilog korišćenju nove aplikacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор