„Kartonval“ širi proizvodnju i zapošljava

made-in-germany-rs-karton

Kompanija „Kartonval“, domaći lider u proizvodnji valovitog kartona, jedna je od najvećih firmi u Šapcu, koja zapošljava više od 130 radnika i kontinuirano podiže svoje kapacitete i proizvodnju na viši nivo.

Nakon što je posetio ovu fabriku, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da je posao Gradske uprave da obezbedi kvalitetan poslovni ambijent za firme koje posluju na njenoj teritoriji, prenosi zvanični gradski portal.

– Pre manje od mesec dana ovde smo doveli italijansku privrednu delegaciju kojoj je potrebna kartonska ambalaža za proizvode. Nakon što su razgledali pogone Kartonvala, utvrdili su da ova fabrika ima sve što im je neophodno. Ponosni smo kao grad na sve šabačke firme koje dobro posluju – naglasio je gradonačelnik Zelenović.

Kompanija Kartonval d.o.o. je osnovana početkom 1998. godine u krugu stare “Šećerane Šabac”. Prema rečima direktora preduzeća Zorana Petkovića, ova firma obezbeđuje više od 30 procenata proizvodnje kartona u Srbiji, što je pozicionira kao jednu od lidera u ovoj oblasti.

– Sarađujemo sa brojnim firmama. Prošla godina bila je ubedljivo rekordna, a i ove godine imamo rekordnih pet meseci. Od juna smo počeli sa proizvodnjom u tri smene i povećali broj zaposlenih. Mi smo firma koja pravi sirovinu, tako da su kupci našeg kartona prerađivači koji stvaraju krajnji proizvod, uglavnom za prehrambenu industriju. Nadam se da će se uspešna saradnja sa Gradom nastaviti i da će Grad biti posrednik u saradnji sa novim firmama koje će investirati u Šapcu – objasnio je Petković i pohvalio saradnju sa Gradskom upravom Šapca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
 1. Pozz Admir Lojic bivsi radnik firme Liten .Razlog zbog kojeg ne radim za Liten Hadzici firmu koja posluje sa vama je ne vezan za posao…
  Poznajem rad svih masina i jedina sam osoba koja je imala pred znanje na pocetku Litena.
  Instalacija strojeva
  Odrzavanje istih
  Obuka ljudi
  Radio sam za Ds Smith…
  Voljan sam doci raditi kod vas jer vasu firmu poznajem kao fer i postenu.
  Licno sam prisustovao na proslavi godisnjice vase firme gdje sam dobio ne zvanicne informacije da vam trebaju ljudi moga kalibra…

Оставите одговор