Podrška PKS proizvođačima zeolita

made-in-germany-rs-zeolit-mineral

Grupacija zeolita pri Privrednoj komori Srbije (PKS) pozvala je domaće firme koje se bave proizvodnjom i distribucijom drugih nemetalnih sirovina na zajedničke aktivnosti u cilju povećanja proizvodnje.

Članovi Grupacije zeolita, koja radi u okviru Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS, smatraju da u Srbiji postoje prirodni resursi za proizvodnju zeolita, ali da obim te proizvodnje nije zadovoljavajući. Da bi ohrabrila potencijalne nove proizvođače i investitore u ovom sektoru, Grupacija će formirati mere podrške koje će, preko Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala, PKS realizovati kroz uticaj na relevantne državne činioce i institucije.

Zajedno sa drugim zainteresovanim partnerima, Grupacija će aktivno učestvovati u izradi predloga, mišljenja i sugestija u vezi sa donošenjem novog pravilnika o primeni zeolita u poljoprivredi. Da bi ojačale svoju poziciju i proširile uticaj zajedničkim delovanjem, članice Grupacije zeolita uputiće poziv i firmama koje se bave proizvodnjom i distribucijom nemetaličnih mineralinih sirovina, a ne samo zeolita, da se pridruže ovoj inicijativi.

Tim povodom u okviru Grupacije zeolita formirane su dve radne grupe: radna grupa za poljoprivredu i radna grupa proizvođača zeolita, prenosi “eKapija”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор