„Matijević“ i „Tonnies“ dogovorili saradnju

made-in-germany-rs-klanica

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević“ iz Novog Sada, ugostio je u svom preduzeću predstavnike nemačke kompanije „Tonnies“, što je prvi korak u saradnji najvećih proizvođača mesa iz Srbije i Nemačke.

Predstavnici kompanije „Tonnies“ tom prilikom su prezentovali svoje planove ulaganja u stočarsku proizvodnju na teritoriji Vojvodine. Oni su iskazali posebno interesovanje za način rada i obim proizvodnje na farmama kompanije „Matijević“, kao najvećeg domaćeg proizvođača svinja i prerađivača mesa, prenosi „eKapija“.

Petar Matijević podržava dolazak nemačke kompanije u Srbiju i ističe da je u zajedničkom interesu oba preduzeća povećanje obima stočarske proizvodnje, izvoza poljoprivrednih proizvoda i podizanje kvaliteta mesa, kao i otvaranje novih radnih mesta. Zarad postizanja i razvijanja što bolje saradnje, dogovoreni su redovni sastanci predstavnika dve kompanije, u cilju prevazilaženja eventualnih problema u primarnoj proizvodnji i dogovora oko unapređenja mera zdravstvene zaštite životinja.

U saopštenju „Matijevića“ je istaknuto kako je kompanija i ovaj put pokazala da Srbija teži ka Evropi, kao i da će dolazak strane kompanije unaprediti stočarsku proizvodnju u Srbiji i podstaći domaće proizvođače na ulaganje u proizvodnju i nove tehnologije. „Ovakav vid saradnje i postizanje zajedničkih interesa dve velike kompanije u istoj oblasti proizvodnje, može da bude samo primer drugim domaćim i stranim kompanijama da uspešna saradnja vodi ka zdravoj konkurenciji i postizanju dobrih poslovnih rezultata“, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор