„Tenis“ bi da kupi „Matijević“

made-in-germany-rs-klanica

Najveći proizvođač mesa u Evropi, nemačka kompanija „Tenis“, ozbiljno je zainteresovana da kupi Novosadsku industriju mesa „Matijević“.

– Klemens Tenis želi da kupi našu industriju, zbog čega ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tenis je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju – rekao je vlasnik Novosadske industrije mesa Petar Matijević za „Informer“.

Po njegovim rečima, postoji mogućnost da Tenis kupi celu kompaniju Matijević, odnosno da preuzme 51 ili 49 procenata vlasništva nad srpskom kompanijom. Cena za koju bi prodao svoju industriju mesa, bila bi na nivou, kako kaže, od oko 200 miliona eura za celu kompaniju.

– Videćemo, ništa još nije konačno. Tenis je sa pravom najveći proizvođač mesa u Evropi, ali bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija. Cela industrija mesa “Matijević“ vredi između 200 i 250 miliona eura. Ukoliko bih prodao 51 posto, onda bih bio zadovoljan i sa sumom od 100 do 150 miliona eura – objasnio je Matijević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор