Simens će ruske “Lastočke” održavati 40 godina

made-in-germany-rs-voz-na-mostu

Nemačka kompanija “Simens” potpisala je sa “Ruskim železnicama” ugovor o održavanju i popravci 294 električna voza „Lastočka“, od kojih su 54 proizvedena u Nemačkoj, a 240 u saradnji “Sinara grupe” i Simensa.

Ugovor vredan 1,7 milijardi eura potpisali su predsednik Ruske železnice Vladimir Jakunjin i generalni direktor Simensovog Odeljenja za mobilnost Johen Ajkholt, a radi obezbeđivanja usluga neohpodnih za rad i funkcionalnost vozova „Lastočka“, navodi se u saopštenju ruske kompanije.

– Ugovor koji smo potpisali danas dokaz je da ćemo sa Simensom sarađivati u narednih 40 godina. U aktuelnoj teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji u svetu, ovo je velika stvar. Ovaj ugovor prvi put omogućava plaćanja u eurima i rubljama, a kao rezultat naših pregovora, troškovi održavanja vozova su gotovo trostruko umanjeni – izjavio je Jakunjin nakon zaključivanja ugovora, prenosi agencija “Tanjug”.

U saopštenju Ruske železnice podseća se da je voz „Lastočka“ namenjen prigradskom putničkom saobraćaju na prugama Rusije i da može koristiti visoke i niske platforme. Njihova maksimalna brzina iznosi 160 kilometara na sat i bez ikakvih ograničenja mogu da rade na temperaturama od plus 40 do minus 40 stepeni celzijusa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор