“Zorka keramika” ozbiljno ulaže u proizvodnju

made-in-germany-rs-zorka-keramika-logo/custom_frame_center]

Od početka godine preduzeće “Zorka keramika” uložila je više od milion eura u nabavku nove proizvodne linije za izradu keramičkih pločica.

Ova specijalizovana firma koja pravi zidne i podne pločice, inače najveći proizvođač u bivšoj Jugoslaviji, i sada je jedna od lidera u ovom delu Evrope u svojoj oblasti. Kako je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao, činjenica da ovako važna kompanija posluje na teritoriji Šapca, predstavlja dokaz da privreda u ovom kraju ima potencijal, prenosi gradski sajt.

Generalni direktor “Zorka keramike” Petar Miljković, kaže da ova kompanija zapošljava 200 radnika na neodređeno vreme. Firma je privatizovana 2003. godine i od tada neprekidno ulaže u razvoj.

– Naš cilj je napredak firme u meri u kojoj će biti konkurentna na evropskom tržištu. Trudimo se da dizajn naših proizvoda bude atraktivan i da prati moderne svetske trendove u oblasti keramičkih pločica, a da vrhunski kvalitet pločica zadovolji potrebe naših kupaca i omogući im lako održavanje. Ove godine smo u novu proizvodnu liniju uložili više od million eura, kako bi razvili i kvantitet i kvalitet proizvodnje. Ključ uspeha “Zorka keramike” je što se protiv konkurencije van zemlje borimo kvalitetom i dizajnom – objasnio je Miljković i dodao da se više od 50 posto proizvoda izveze na strano tržište.

Po Miljkovićevim rečima, fabrika keramičkih pločica iz Šapca sarađuje sa renomiranim internacionalnim kompanijama u oblasti keramike iz Španije, Nemačke, Češke, Italije i drugih zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор