Bač traži partnere za izgradnju marine

made-in-germany-rs-reka07

Vojvođanska Opština Bač izlazi na čak 43 kilometra obale Dunava, zbog čega je odlučila da to iskoristi na najbolji mogući način, izgradnjom marine.

Akti i projekti za izgradnju male marine u Bačkom Novom Selu već postoje, pa nadležni opštinski organi traže strateške partnere za njenu izgradnju, prenosi novosadski „Dnevnik“.

– Ekonomski motiv za izgradnju marine postoji. Uz to, preko granice, paralelno sa Bačom, nalazi se Vukovar koji ima tri puta više stanovnika i sigurni smo da bi mnogi došli kod nas kada bi postojalo pristanište za čamce i brodiće. To, bi nam bez sumnje donelo veće prihode od turizma. Sada turisti iz susedne Hrvatske nemaju priliku da vide našu turističku ponudu, koja nije mala, ali kada budu imali gde da stanu brodovi, uz prevoz koji bi bio organizovan, priča bi bila sasvim drugačija – objašnjava predsednik opštine Dragan Stašević.

Opština Bač je uspostavila saradnju sa gradonačelnikom i upravom Vukovara, u smislu pokretanja inicijative da se obraćanjem vladama dveju zemalja ponovo uspostavi malogranični prelaz kod Bača, koji je zatvoren kada je Hrvatska pristupila Evropskoj uniji (EU).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор