Kod Vranja završeno 26,3 km autoputa

made-in-germany-rs-autoput-u-izgradnji

Od juče je na Koridoru 10 kod Vranja za saobraćaj otvorena deonica autoputa od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dugačka 26,3 kilometara.

Direktor preduzeća “Koridori Srbije” Dmitar Đurović navodi da je deonica Vladičin Han-Donji Neradovac bila jedna od najtežih za izgradnju, zbog čega je otvaranje ovog dela auto-puta veliki uspeh za sve koji su učestvovali u realizaciji tog projekta.

– U izgradnju autoputa na deonici Vladičih Han – Donji Neradovac uložen je veliki napor, a u nju je ugrađeno na hiljade tona građevinskog materijala. Ova deonica je duga 26,3 km, sa 24 mosta, šest nadvožnjaka, i petljom “Vranje”, čiji su krakovi dužine 1,35 km. Takođe, izgrađen je i novi alternativni, nekomercijalni put, koji je paralelan autoputu u dužini od 19, 5 km i ima 10 mostova – objasnio je Đurović.

Po njegovim rečima, na deonici Koridora 10 ka Makedoniji biće izgrađeno ukupno 89 mostova, kao i dva velika tunela, od kojih će tunel „Predejane“, dugačak 1.808 metara, ujedno biti i najduži u Srbiji, prenosi agencija „Tanjug“.

Gradnja dela autoputa na Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca u blizini Vranja, koja je finansirana sa 73, 8 miliona eura kredita Svetske banke (SB), bila je podeljena na tri manje deonice: Vladičin Han – Prevalac u dužini od 10,1 km, Prevalac – Suvi Dol u dužini od 9,0 km i Suvi Dol – Donji Neradovac u dužini od 7,2 km. Na izgradnji ove deonice svakodnevno je bilo angažovano oko 400 radnika i 150 mašina i kamiona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор