Prošireni kapaciteti beogradskog aerodroma

made-in-germany-rs-beogradski-aerodrom

Na upravo renoviranom Terminalu 1 beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, putnicima je od ove sedmice na raspolaganju još jedan granični prelaz sa četiri šaltera pasoške kontrole.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je na ovaj način u narednih 12 meseci započeo snažan investicioni ciklus čija je vrednost veća od 20 miliona eura, a kako je najavljeno, ukupan kapacitet beogradskog aerodroma će do kraja 2016. godine biti povećan za oko 40 posto, prenosi agencija “Tanjug”.

Na samom početku, u funkciji proširenja aerodromskih kapaciteta investirano je u uređenje novih 1.450 kvadratnih metara poslovnog prostora, ali i novih komercijalnih sadržaja. Za putnike koji se na let prijavljuju u Terminalu 1 omogućen je direktan pristup čekaonicama i hodnicima, čime je značajno skraćena dužina njihovog kretanja kroz aerodromsku zgradu i pojednostavljen proces otpreme putnika. Za roditelje sa malom decom obezbeđena je posebna prostorija u okviru čekaonice, saopštio je Aerodom.

Za posao uređenja i adaptacije aerodroma angažovane su domaće građevinske firme, a Aerodrom „Nikola Tesla“ je sve faze proširenja terminalnih kapaciteta finansirao isključivo iz sopstvenih sredstava.

„Prateći trend povećanja obima avio-saobraćaja, beogradski aerodrom blagovremeno proširuje kapacitete, u skladu sa odgovornim poslovanjem koje podrazumeva pripremu za nastavak ekspanzije vazdušnog saobraćaja“, ističu u beogradskoj vazdušnoj luci.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор