Raste broj putnika na niškom aerodromu

made-in-germany-rs-aerodrom-nis

Sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ je od uspostavljanja redovnog saobraćaja do sada, prevezeno više od 6.000 putnika, a i kargo saobraćaj je u porastu.

Redovni saobraćaj na aerodromu u Nišu uspostavljen je 25. juna ove godine, uvođenjem letova između Niša i Malmea, dok je linija između Niša i Bazela uvedena četiri dana kasnije. Avioni „Viz era“ na liniji Niš-Malme lete četvrtkom, subotom i utorkom, a na liniji Niš-Bazel lete petkom i ponedeljkom.

– Zadržavanje aviona na niškom aerodromu, od sletanja do poletanja, je oko 30 minuta, a aerodromske službe obavljaju sve operacije na visoko profesionalnom nivou. Za prvih šest meseci ove godine sa aerodroma je prevezeno 320 tona robe, što je za 20 tona više nego što je bilo prevezeno tokom cele 2014. godine. Do kraja jula očekujemo da Viz er na linijama za Malme i Bazel preveze 7.000 putnika, a u oblasti kargo saobraćaja očekujemo još bolji rezultat – rekao je direktor aerodroma Vladica Ðurđanović, a prenosi agencija „Tanjug“.

Sa predstavnicima Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) tokom juna je dogovoren plan modernizacije niškog aerodroma kako bi postao „sofisticiran i tehnički doteran aerodrom“ koji će raspolagati sa najmodernijom opremom za sletanje aviona i pri smanjenoj vidljivosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор