Sa niškog aerodroma počeli redovni letovi

made-in-germany-rs-aerodrom-nis

Sletanjem i poletanjem aviona kompanije „Viz er“ na liniji Niš-Malme, na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ uspostavljen je redovni avio saobraćaj, a ovaj avioprevoznik spreman je da od 29. juna saobraća i između Niša i Bazela.

Na relaciji između Niša i Malmea avioni će leteti četvrtkom, subotom i utorkom, a između Niša i Bazela petkom i ponedeljkom. Početna cena avio karte u jednom pravcu za Malme iznosi 1.700 dinara, a za Bazel 2.300 dinara. Popunjenost aviona sa 180 mesta iznosi u proseku između 80 i 90 posto, rekli su predstavnici „Viz era“ na konferenciji za novinare, a prenosi agencija “Tanjug”.

– Obnavljanje redovnog avio sobraćaja dobra je vest za Niš i region, jer na taj način ovaj deo Srbije podiže kvalaitet svoje poslovne i turističke ponude. Sa predstavnicima kompanije „Er Srbija“ otpočećemo do polovine jula razgovore o eventualnim letovima te kompanije iz Niša i
posle tih razgovora očekujemo dobre vesti – rekao je gardonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je istakao da je prošle sedmice sa predstavnicima Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) dogovoren plan modernizacije niškog aerodroma, kako bi on postao „sofisticiran i tehnički doteran aerodrom“ koji će raspolagati najmodernijom opremom za sletanje aviona i pri smanjenoj vidljivosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор