Niški aerodrom dobio opremu od beogradskog aerodroma

made-in-germany-rs-aerodrom-nis

Predstavnici beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ uručili su predstavnicima niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ kontigent opreme za rad, uz dogovor o odlasku radnika niške vazdušne luke na praksu kod kolega u Beograd.

Poklonjena oprema sastoji se od vozila za vuču, viljuškara, vozila za odleđivanje, podmetača za avione, 35 radio stanica… Jednodnevnu obuku i praksu na beogradskom aerodromu proći će 45 radnika niškog aerodroma, dok je za još 10 zaposlenih dogovorena višemesečna praksa. Kako je tim povodom rečeno na konferenciji za novinare, vrednost pomoći beogradskog aerodroma niškom u poslednje četiri godine iznosi oko 300 miliona dinara u opremi i novcu.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i v.d. direktora niškog aerodroma Vladica Đurđanović objasnili su da se radi o nastavku ranije započete poslovno-tehničke saradnje sa beogradskim aerodromom i da će dobijena oprema podići bezbednost niškog aerodroma. Saša Vlaisavljević, generalni direktor beogradskog aerodroma istakao je da će sa svojim saradnicima videti šta je niškom aerodromu još potrebno od opreme, kako bi se ona našla u sledećoj isporuci pomoći, a sve u cilju da bi niški aerodrom što spremnije dočekao narednu sezonu, prenosi agencija „Tanjug“.

Krajem juna niskobudžetna kompanija „Wizz air“ počeće sa letovima iz Niša za Malme i Bazel, pa na niškom aerodromu očekuju da za četiri meseca bude prevezeno više od 30.000 putnika. Sem toga, predstavnici niškog aerodroma navode da se još niskobudžetnih aviokompanija interesuje za letove iz Niša, ali pošto je reč o komercijalnim letovima, odluku o tome doneće te aviokompanije.

Kapacitet niškog aerodroma „Konstantin veliki“ za sada je 100.000 putnika godišnje ili dva leta dnevno i taj bi kapacitet bio popunjen ukoliko bi kompanija „Wizz air“ letela tokom cele godine. Sa odgovarajućim proširenjima, kapacitet aerodroma u Nišu mogao bi da dostigne nivo od 140.000 putnika godišnje, rečeno je na konferenciji.

Navodeći podatke o poslovanju beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, Vlaisavljević je rekao da je taj aerodrom postigao do sada najbolji rezultat za 53 godine rada, ostvarivši neto dobit koja je veća od tri milijarde dinara, uz rast broja putnika za 31 posto. On je dodao da sada sa beogradskog aerodoroma leti 35 kompanija i najavio da aerodrom u ovoj godini planira investicije u iznosu od oko 20 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор