„Strawberry energy“ u finalu takmičenja “Cognicity Challenge”

made-in-germany-rs-strawberry-mini-rural

Srpska startap kompanija, „Strawberry energy“, koja je patentirala javni solarni punjač mobilnih telefona “Strawberry Tree”, plasirala se u finale takmičenja “Cognicity Challenge”.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, nakon tromesečnog programa mentorstva u poslovnoj četvrti istočnog Londona “Canary Wharf”, biće izabran pobednik takmičenja, koji će osvojiti 50.000 funti i dobiti priliku da svoje rešenje praktično primeni u Londonu, prenosi „B92“.

Tokom 3 meseca mentorstva, od februara do maja, „Strawberry energy“ će imati priliku da unapredi svoje pametne solarne instalacije uz aktivnu pomoć rukovodioca “Canary Wharf” Grupe i drugih stručnjaka iz kompanija kao što su “Intel” ili “Innovate UK”, angažovanih na projektovanju pametnih gradova.

– Koncept pametnih gradova skrojenih po potrebama ljudi uz smanjenu emisiju ugljen diosksida i zdravije okruženje, jeste trend koji sve više gradova širom sveta nastoji da primeni u svojim urbanim sredinama. Velika nam je čast što je jedna od najvećih kompanija Velike Britanije u sferi nekretnina „Canary Wharf“ prepoznala značaj našeg rešenje za pametne gradove budućnosti kao što je London” – objašnjava Miloš Milisavljević, osnivač i direktor kompanije “Strawberry energy”.

U finale takmičenja “Cognicity Challenge” srpska firma se plasirala kao jedini startap u kategoriji kompanija van Velike Britanije. Inače, ovo takmičenje organizuje se sa ciljem identifikovanja i razvoja naprednih tehnologija za pametne gradove, koje će upotpuniti i modernizovati pomenuti deo istočnog Londona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор