Stiže Sajam građevinarstva

made-in-germany-rs-beogradski-sajam

Ovogodišnji Sajam građevinarstva u Beogradu, od 15. do 19. aprila obeležiće učešće velikog broja stranih izlagača, iz čak 25 zemalja, ali i brojne inovacije u oblasti građevinarstva.

U saopštenju organizatora se navodi da će se među inostranim izlagačima naći firme iz Italije, Austrije, Nemačke, Bugarske, Češke, Španije, Švajcarske, Hrvatske, BIH, Slovenije, Portugalije, Turske, Holandije, Grčke, Rumunije, Ukrajine, Belorusije, a po prvi put na Sajmu građevinarstva izlagaće i firme sa Kipra.

Među brojnim tehnološkim novitetima pojaviće se i prvi modularni “Korra” metalni krovni sistem proizveden u Srbiji, ventilacioni prefabrikovani zidni paneli “Eco-Sandwich” i ekološka, visoko apsorbirajuća barijera “Ruconbar” za zidove za zaštitu od buke na bazi reciklirane gume. Posetioci sajma moći će da vide i inovativne “Brucha” panel ploče od poliuretana i tvrde poliuretanske pene, protivpožarne ploče za krov, zid ili fasadu, kao i bitumensku šindru i bitumenske trake za hidroizolaciju. Nezaobilazne u uređenju gradova budućnosti, biće predstavljene i boje za “pametne zidove”, “Smart Wall Paint”, “Smart Projector Paint” (zid kao projektor), “Smart Wall” folija i mnoge druge inovacije.

Na sajmu će biti predstavljeni i najveći investicioni projekti koji su šansa za domaće građevinare, prvenstveno proširenje Aerodroma “Nikola Tesla” i projekat “Tesla grad” kompanije “Alliance BK Group”. Štandovi “zelenih” izlagača koji zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti i održive izgradnje, biće tradicionalno ukrašeni zelenim balonima.

Registracija na B2B (business-to-business) portalu obezbediće firmama (pravnom licu) besplatan ulazak na Sajam i mogućnost da pregledaju poslovne profile izlagača i sa njima pre Sajma zakazuju poslovne sastanke, prenosi „eKapija“.

Kao pokrovitelj 41. Međunarodnog sajma građevinarstva, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstaviće rezultate svoga rada, izmene i dopune zakona o planiranju i izgradnji, projekte energetske efikasnosti u zgradarstvu, planove izgradnje infrastrukture, kao i bele i crne liste srpskih građevinskih preduzeća i plan podrške domaćoj građevinskoj industriji.

Manifestaciju će upotpuniti programi “Dani arhitekture” i “Srpske kuće – idealne kuće”, a biće dodeljene i nagrade “Nova vizura” i “Posebno priznanje” za podsticanje izlaganja novih tehničko-tehnoloških rešenja, saopštio je organizator sajma.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор