Na Sajam privrede u Subotici stiže 200 izlagača

made-in-germany-rs-sajam/custom_frame_center]

Na Devetom Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici, od 4. do 6. juna u Hali sportova, predstaviće se oko 200 izlagača, mada je interesovanje privrednika za učešće na ovoj manifestaciji bilo daleko veće.

Kako je na konferenciji za novinare objasnio Ivan Vojnić Tunić, generalni sekretar Regionalne privredne komore Subotica, koja je suorganizator sajma, planirani broj od 230 izlagača nije ostvaren zbog nedovoljnog prostora u samoj hali. On je precizirao da će se oko 200 preduzeća predstaviti na ukupno 47 štandova, a pored izlagača iz šest stranih zemalja, biće predstavljena i privreda šest srpskih regija. Najzastupljeniji će biti predstavnici prehrambene industrije, razna privredna udruženja i klasteri, metalna i elektro-metalna industrija.

Javno komunalno preduzeće “Subotičke pijace” je organizator sajma, dok su finansijsku podršku manifestaciji i ove godine pružili subotička lokalna samouprava i Pokrajina Vojvodina, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako je najavio pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov, sajam će imati čak 15 pratećih manifestacija, centralna tema ove godine je posvećena energetskoj efikasnosti, pa će se o tome i govoriti na nizu planiranih predavanja, kako u Subotici, tako i u okolnim mesnim zajednicama.

Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici biće otvoren svakoga dana od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan za sve posetioce. Njih očekuje i nagradna igra u kojoj mogu učestvovati popunjavanjem anketnog listića.

Uz sajamsku manifestaciju, ispred subotičke Hale sportova biće organizovane i prateće manifestacije „Dani pijaca Srbije“ i „Ukusi tradicije“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор