Sve je spremno za Šumadijski sajam poljoprivrede

made-in-germany-rs-novi-sad-poljoprivredni-sajam

Na predstojećem 12. “Šumadijskom sajmu poljoprivrede”, kao najvećoj jesenjoj smotri agrara Srbije, u Kragujevcu će se od 10. do 13. septembra okupiti više od 300 izlagača.

Svoje učešće na sajmu najavili su predstavnici vodećih firmi iz raznih delatnosti poljoprivrede, distributeri poljoprivredne mehanizacije, predstavnici prehrambene industrije, individualni proizvođači, ratari, stočari, povrtari, voćari, vinogradari…

Za četiri dana trajanja sajma biće organizovane izložbe pčelarstva, ovaca, konja, sitnih životinja, priplodnih ovnova, krava simentalske rase, kao i nekoliko stručnih tribina. Najavljene su i organizovane posete stručnih škola koje obrazuju kadrove agrarnog profila. Na Šumadijskom sajmu poljoprivrede biće održana i demonstravija dresure pasa, a poslednjeg dana manifestacije biće organizovana i aukcijska prodaja mladih priplodnih ovnova.

Bogat kulturno-umetnički program popuniće folklorni ansambl Centra za njegovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, kulturno-umetnička društva „Smilje“, „Dukati“ i „Lepenica“, Udruženje građana Krajine „Zora“, kao i Udruženje „Kragujevac koncert“.

Organizator i pokrovitelj „Šumadija sajma“ je gradska uprava Kragujevca, generalni sponzor je firma „Agromarket“ sa brendom „Vilidžer“, a srebrni sponzor „Dunav osiguranje“.

Prema očekivanju organizatora, ovogodišnji sajam trebalo bi da da privuče rekordan broj posetilaca za koje je obezbeđen besplatan ulaz kao i korišćenje parking prostora, javlja RTV „Kragujevac“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор