Sjenički poljoprivredni sajam

made-in-germany-rs-novi-sad-poljoprivredni-sajam

U Sjenici se juče i danas održava Poljoprivredni sajam na kome svoje proizvode izlaže više desetina stočara i proizvođača poljoprivrednih mašina, a juče je održano i takmičenje najboljih sandžačkih uzgajivača ovaca.

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović je podsetio da je taj kraj oduvek bio poznat po stočarstvu, naročito po uzgoju kvalitetne sitne stoke.

– U velikoj meri se gaje ovce, zbog čega je i napravljen je brend sjeničke ovce i jagnjeta. Opština u okviru svojih mogućnosti učestvuje u raznim aktivnostima, kako bi se stada uvećala. Lokalna samouprava je u prethodnom periodu uspela da kroz subvencije obezbedi 250 kvalitetnih priplodnih junica, čime je stočni fond u Sjenici znatno popravljen – rekao je Mujović otvarajući sajam.

On je istakao da je Poljoprivredni sajam u Sjenici dobra prilika da se proizvođači dodatno edukuju, kako bi svoju proizvodnju znatno više unapredili, prenosi agencija „Tanjug“.

– Kod nas su uzgoj stoke i obrada zemlje još uvek na niskom nivou, jer se ne primenjuju u potpunosti agrotehničke mere. Ovaj sajam je prilika da naši proizvođači ne samo vide, već i kupe savremenu mehanizaciju, kako bi ceo proces bio unapređen – poručio je Mujović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор