Bliži se Berlinski Sajam hrane, poljoprivrede i hortikulture

U Berlinu će od 20. do 29. januara sledeće godine biti održan Međunarodni sajam hrane, poljoprivrede i hortikulture “IGW”, inače jedan od vodećih u svetu u ovoj oblasti.

Na početku berlinskog sajma IGW biće održan i tradicionalni Global Food Forum, na kojem uvek učestvuje više od 70 ministara poljoprivrede iz celoga sveta. Posebno mesto u programu IGW sajma imaju obnovljivi izvori energije, poljoprivredni i ekološki proizvodi, kao i vrtlarstvo i ruralni razvoj, prenosi “eKapija”.

Na Međunarodni sajam hrane, poljoprivrede i hortikulture izlagači dolaze da bi oprobali prođu svojih proizvoda na tržištu, a podaci govore da ovu manifestaciju za deset dana trajanja poseti oko 400.000 ljudi.

Na ovogodišnjem takvom sajmu, u Berlinu se predstavilo čak 1.550 izlagača iz 65 država sveta, koji su svoje proizvode prezentovali na 124.799 kvadratnih metara površine. Sajam IGW 2016. posetilo je 380.000 posetilaca koji su potrošili ukupno 40 miliona eura. Iz ugla poljoprivredne politike, o značaju ovog sajma govori i poseta više od 200 ministara i državnih sekretara iz celoga sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор