Počinje Sajam etno hrane i pića

made-in-germany-rs-sajam-etno-hrane-i-pica

Pod sloganom “Utemeljenje robne marke etno proizvoda”, na Beogradskom sajmu će od 23. do 26. novembra biti održan 11 Sajam etno hrane i pića, na kome će 400 učesnika predstaviti više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja.

Tendencija ovogodišnjeg sajma jeste obezbeđivanje tržišnih, marketinških i institucionalnih uslova, kako bi brojni tradicionalni, autohtoni i proizvodi sa geografskim poreklom, pripremani u skladu sa vekovnom tradicijom i originalnim ukusima, postali priznate robne marke i izvozni artikli.

Pored domaćih proizvođača hrane, na sajmu će se u organizaciji Grčko-srpske privredne komore (regionalnih komora Drame, Florine, Seresa, Čanie, Soluna i Kavale) predstaviti i proizvođači iz Grčke, ali i iz daleke Indije, a izlagaće i nekoliko proizvođača opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda.

Sajam će pratiti bogat stručni program sa temama od značaja za unapređenje i zaštitu tradicionalne proizvodnje. Najavljena je i Izložba rukotvorina, a poslednjeg dana manifestacije biće održana Revija torti, u organizaciji časopisa “Moja praktika”, prenosi agencija „Tanjug“.

Stručni žiri će oceniti najkvalitetnije proizvode i proizvođače više robnih grupa i podgrupa i dodeliti priznanja i diplome, a najbolji među njima biće nagrađen najvišim godišnjim priznanjem: „Sajam etno hrane i pića – Robna marka iz Srbije 2016. godine”.

Izlagači se na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića predstavljaju posredstvom regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja, turističkih organizacija i samostalno, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Beograd.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 19 sati, a poslednjeg dana do 17 sati. Cena ulaznice je 250 dinara, dok će grupu ulazak koštati 150 dinara po posetiocu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор