Spremite se za beogradski Sajam etno hrane i pića

Na Beogradskom sajmu će, od 21. do 24. novembra, biti održan trinaesti po redu Sajam etno hrane i pića, najveća i najstarija domaća izložba tradicionalnih prehrambenih proizvoda, uglavnom pravljenih rukom na starinski način od organski gajenih sirovina.

Sajamska promocija ovako odabranih gastronomskih etno proizvoda u funkciji je zaštite njihovog naziva i recepture, pronalaženja potencijalnih investitora u proizvodnji, poboljšanja kulture ishrane stanovništva, uvođenjem tradicionalnih proizvoda u ishranu, kao i poboljšanja zdravlja stanovništva, s obzirom na to da se uglavnom radi o organski gajenim sirovinama.

Manifestacija će posetiocima ponuditi i nove proizvode, kao i proizvode nastale na temeljima tradicije, što se iskazuje kao kreativnost proizvođača delikatesnih namirnica, ali i kao odgovor na potrebe zahtevnog tržišta. Pored prilike za uspostavljanje poslovnih kontakata, učesnici sajma će biti u prilici da se upoznaju i sa standardizacijama, pakovanjem, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministartvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd, a pomoć u organizaciji pružili su i Privredna komora Srbije i Zadružni savez Srbije. Na prošlogodišnjem beogradskom Sajmu etno hrane i pića izlagalo je 342 učesnika, a posetilo ga je više od 5000 stručnih gostiju i posetilaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор