Sutra počinje beogradski Sajam etno hrane i pića

made-in-germany-rs-sajam-etno-hrane-i-pica

Sutra na Beogradskom sajmu počinje 10. Sajam etno hrane i pića, na kome će se do 28. novembra predstaviti oko 400 izlagača sa više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, većinom pravljenih ručno od organski gajenih sastojaka.

Organizatori najavljuju da će se na na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića, čiji je slogan „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“, predstaviti proizvođači iz Srbije, Indije, Grčke, Makedonije i Republike Srpske, a preko svojih zastupnika i proizvođači iz Italije. Takođe će se predstaviti i proizvođači opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda, kao i laboratorije za kontrolu kvaliteta hrane.

Tokom sva četiri dana trajanja manifestacije biće organizovani brojni stručni prateći programi iz oblasti zaštite geografskog porekla proizvoda, receptura, uvođenja sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i metoda prodaje, a najavljeno je i održavanje Izložbe rukotvorina i Revije torti, prenosi agencija „Beta“.

Najavljujući predstojeći sajam, predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Branislav Raketić, istakao je da hrana proizvedena na tradicionalan način dobija sve više značaja, zbog čega u toj proizvodnji Srbija može biti velikim proizvođačima konkurent sa cenom i kvalitetom.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a u subotu, poslednjeg dana, do 17 sati. Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista. Za sve ostale zainteresovane ulaznica košta 250 dinara, dok za grupne posete cena iznosi 150 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор