„Prvi partizan“ proširio proizvodnju

made-in-germany-rs-municija

U fabrici namenske industrije „Prvi Partizan“ u Užicu juče su u rad puštene dve nove linije za automatsku proizvodnju čaura.

– Puštanjem u rad novih linija „Prvi partizan“ će povećati svoju proizvodnju za 30 procenata – izjavio je srpski ministar odbrane Bratislav Gašić, a prenosi agencija „Tanjug“.

Ovom prilikom fabrike namenske industrije: „Prvi partizan“, „Milan Blagojević“ iz Lučana i „Sloboda“ iz Čačka, potpisale su ugovore o poslovnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane.

Fabrika „Prvi partizan“ se obavezala da će proizvesti i isporučiti Ministarstvu odbrane 1.693.800 metaka kalibra 5,56 milimetara, koji se od nadavno koriste u naoružanju i opremi Vojske Srbije (VS).

Sa preduzećem „Milan Blagojević“ potpisana su dva ugovora za nabavku barutnog punjenja i pogonskog goriva, koje će biti korišćenji za remont artiljerijskih i raketnih sistema u TRZ Kragujevac, a čija vrednost iznosi 485 miliona dinara.

Sa fabrikom „Sloboda“ iz Čačka potpisan je ugovor o nabavci municijskih elemenata u vrednosti 18 miliona dinara.

Nakon puštanja u rad novih proizvodnih linija u fabrici „Prvi partizan“, ministar Gašić je obišao pogon i razgovarao sa radnicima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор