“Jugoalat” obnovio proizvodnju

made-in-germany-rs-jugoalat

Iz fabričkih pogona “Jugoalata” izašle su prve količine delova za hidrante, nakon višegodišnjeg tavorenja prouzrokovanog promenom vlasničke strukture kapitala ovog preduzeća.

Prema rečima vlasnika Spasoja Jakovljevića, fabrika specijalnog i reznog alata nastavlja proizvodni program po kojem je u poslovnom svetu poznat gotovo 80 godina. Pored toga, fabrika je pokrenula i novu liniju za proizvodnju delova za hidrante, za šta je dobila ovlašćenje od austrijske kompanije “MKE”, prenosi novosadski “Dnevnik”.

– Očekujemo da uz stari program, počnemo da radimo i veće količine delova za hidrante. Za sada je prvi paket delova otišao za poslovnog partnera iz Austrije, a trebalo bi da naša roba nađe kupce i u Turskoj, gde smo otvorili tržište. Nadamo se da ćemo raditi i za ovdašnje kupce, ali i one u okruženju, u Hrvatskoj, Makedoniji i BiH. Posle višegodišnjeg zastoja teško je ponovo pokrenuti posao, jer dok Jugoalat nije radio, na tržištu su se pojavili drugi metalci – objašnjava Jakovljević.

On dodaje da bi za godinu dana trebalo da se pokažu prvi rezultati, odnosno da se vidi koliko je uspešan novi početak Jugoalata. U preduzeću sada radi 30 radnika, kaže Jakovljević i najavljuje da će s vremenom taj broj rasti u zavisnosti od zahteva tržišta.

– Bez reindustrijalizacije nećemo izaći iz ekonomske krize. Jugoalat ima potencijala, imamo mašine i radnike i očekujemo da ćemo naći i tržište koje smo imali na sve četiri strane sveta. Očekujem da ćemo dogodine svečano obeležiti osam decenija rada, što bi bio uspeh, imajući u vidu da je metalski kompleks u Srbiji u znatnoj meri ugašen – smatra Jakovljević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор