Nemački „Lidl“ kupio plac u Pančevu

made-in-germany-rs-lidl-znak

Kompanija „Lidl supermarketi“ pobedila je na javnom nadmetanju za kupovinu gradskog placa u Ulici Moše Pijade u Pančevu.

Na javni oglas kojim je plac u Ulici Moše Pijade bio ponuđen na prodaju, stigla je samo jedna ponuda, tako da će plac biti prodat nemačkoj kompaniji po početnoj tržišnoj ceni koju je utvrdila Poreska uprava, odnosno za nešto više od 73 miliona dinara, objavila je juče „Radio televizija Pančevo.“

Po zakonskoj proceduri ostalo je samo još da ovakvu odluku Komisije za davanje u zakup i otuđenje gradskog građevinskog zemljišta potvrdi i Skupština Grada, nakon čega će kupoprodaja biti završena.

Preduzeće „Lidl supermarketi“ već duži period je pokazivalo interesovanje da se pojavi i na tržištu Pančeva. Tokom razgovora predstavnika kompanije sa gradskom vlašću, potvrđeno je da je lokacija u Ulici Moše Pijade jedna od najpogodnijih za izgradnju budućeg prodajnog objekta.

Kupoprodaja može biti završena nakon odluke skupštine grada, čime će ovaj plac od javne postati privatna svojina nemačke kompanije „Lidl“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор