Lidl gradi i drugi market u Novom Sadu

Nemački maloprodajni trgovinski lanac „Lidl“ kupio je parcelu od 12.000 kvadrata na Futoškom putu, gde će graditi svoj drugi market u Novom Sadu, koji će biti visine do jednog sprata.

Nemačka kompanija je bila jedini ponuđač na javnoj licitaciji za prodaju zemljišta, tako da ga je od Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kupila po početnoj ceni od 233,4 miliona dinara, prenosi „Radio 021“.

Predstavnici Lidla još uvek nisu saopštili zvanične informacije o rokovima izgradnje i daljim planovima, jer za to nisu imali dozvolu svoje centrale, ali su ipak potvrdili da na ovoj parceli planiraju da izgrade svoj drugi maloprodajni objekat u Novom Sadu.

Prvi objekat nemačke kompanije u Novom Sadu već nekoliko meseci stoji sagrađen na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, a taj plac Lidl je 2012. godine kupio od Grada za 1,6 miliona eura.

Inače, UGZI je na licitacionu prodaju po ceni od 687 miliona dinara oglasio i plac od skoro 40.000 kvadrata, koji se takođe nalazi na prostoru nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu, ali se za kupovinu nije javio ni jedan ponuđač, zbog čega će ova parcela, namenjena za izgradnju tržnog centra, ponovo biti ponuđena na prodaju u narednom periodu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор