Lidl još uvek ne gradi u Subotici?

made-in-germany-rs-lidl-znak

Nemački lanac supermarketa „Lidl“ već odavno u Subotici ima izdatu građevinsku dozvolu, zbog čega se očekivalo da će gradnju svog prodajnog objekta na Palićkom putu započeti početkom ove godine.

Dolazak nemačke kompanije u Suboticu najavljuje se još od 2012. godine, kada je investitor i kupio parcelu na ovoj lokaciji. Lidl je tu planirao da otvori supermarket na površini od 2.000 kvadratnih metara, pa s obzirom da se još ništa konkretno ne dešava, nemci će, prema nagađanjima gradskih vlasti, gradnju možda početi krajem ove ili početkom sledeće godine, prenose „Subotičke novine“.

Po rečima Ljubena Hristova, pomoćnika gradonačelnika i člana Gradskog veća zaduženog za privredu, Subotica je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je Lidlu izdala građevinsku dozvolu, i to za veoma kratko vreme, još po starom Zakonu o planiranju i gradnji, na čemu je pokazana transparentnost i agilnost.

– Međutim, verovatno nisu uspeli da izdejstvuju dobijanje dozvola i u drugim gradovima u kojima imaju nameru da grade, najviše jer se čekalo na zakon o konverziji zemljišta, pa će sada, posle letnjeg perioda, sigurno da intenziviraju aktivnost na tome i da početkom naredne godine krenu sa izgradnjom. Njihova je koncepcija da na svim lokacijama, kojih treba da bude desetak, grade u isto vreme i da istog dana otvore sva prodajna mesta, tako da što se Subotice tiče od nas taj termin ne zavisi – objašnjava Hristov.

Kako je ranije najavljivano, nemački trgovinski lanac će svoj objekat otvoriti uz budući ritejl park austrijske kompanije „Quinterra“ gde će osim „Lidla“, biti smeštene i prodavnice odeće i obuće kao što su „Newyorker“, „C&A“ i „Takko“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор