Lidl gradi prodavnicu i u Šapcu!

made-in-germany-rs-lidl-filijala

Nemački trgovinski lanac maloprodaje, kompanija „Lidl“, započela je izgradnju svog objekta i u Šapcu, a to je četvrti takav Lidlov objekat u Srbiji koji se trenutno gradi.

Novi megamarket u Šapcu, površine 2545 kvadratnih metara, gradi se u ulici Vojvode Janka Stojićevića, preko puta glavne autobuske stanice. Prema navodima iz nemačke kompanije, završetak radova planiran je u oktobru ove godine, prenosi agencija “Beta”.

Po rečima gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića, objekat u Šapcu će biti po uzoru na nove, moderne objekate „Lidla“ kakvi se trenutno grade u Evropi.

Direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem, Vladimir Nedeljković, kaže da je Lidl 2013. godine kupio parcelu za 100 miliona dinara, a da je do naredne godine parcela bila kompletno opremljena, čime su se ispunili svi uslovi za gradnju. U izgradnji ovog objekta učestvuju i šabačke firme, a Lidl je, kaže Nedeljković, zainteresovan za kupovinu još jedne parcele u Šapcu u narednom periodu.

Violeta Šestić iz gradske uprave kaže da je privredna klima u Šapcu privlačna i domaćim i stranim investitorima.

– Privrednici u Šapcu ne gube vreme na pribavljanje dozvola, priključaka, informacija, jer se mi bavimo administracijom, a privrednici svojim poslom i zapošljavanjem. U Šapcu je u proteklom periodu investirao i veliki broj domaćih privrednika koji dugo posluju u ovom gradu, a sada planiraju da prošire svoje poslovanje. U poslednjih godinu i po dana 20 privrednika je kupilo parcele u Severozapadnoj radnoj zoni i već sada počinju sa poslovanjem. Neki od njih su “Vopachel”, “Čedanit”, “Lama lumi sport” i mnogi drugi – naglasila je Šestićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор