Lidl pregovara sa Sremskom Mitrovicom

Nemački trgovinski lanac „Lidl“ trenutno vodi pregovore za izgradnju svog maloprodajnog objekta u Sremskoj Mitrovici na prostoru nekadašnje fabrike nameštaja „FUDIN 1. novembar“.

– Završili smo prvu fazu dogovora u vezi sa lokacijom, jer želimo da svoju ponudu učinimo dostupnom i stanovnicima Sremske Mitrovice. Rano je da se govori o datumima, jer nas od početka gradnje deli još nekoliko koraka. Otvaranje prvih Lidl prodavnica u Srbiji je planirano za 2018. godinu, nakon čega će uslediti širenje mreže – rekli su za „eKapiju“ u kompaniji Lidl.

Kako prenosi lokalni portal „Ozon Media“, na pomenutoj lokaciji je počelo uređenje terena za izgradnju prvog tržnog centra u ovom gradu. U toku je rušenje starih hala, nakon čega će lokalna samouprava pristupiti izgradnji servisne saobraćajnice na javnoj površini, čije je uređenje već dugo u planu.

Prvi čovek Sremske Mitrovice najavljivao je i ranije da su za ovu lokaciju zainteresovane kompanije Lidl i „Immofinanz“.

– To su neka naša saznanja, ali s obzirom na to da je sve u privatnom posedu i privatna investicija, ništa konkretno u vezi sa izgradnjom tržnog centra ne zavisi od lokalne samouprave, nego isključivo od investitora. Ono što mi možemo jeste da za pomenutu investiciju stvorimo preduslove, jer Grad Sremska Mitrovica ima interesa da dobije tržni centar – izjavio je ranije gradonačelnik, a prenosi Ozon Media.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор