IGB Automotive najavljuje nove investicije

Nemačka kompanija „IGB Automotive“ će uložiti 2 miliona eura u implementaciju nove tehnologije u fabrici u Inđiji, odnosno u nabavku najmodernijih mašina i opreme za proizvodnju motora ventilatora u različitim verzijama, najavljeno je na proslavi 10 godina poslovanja te kompanije u Srbiji.

– Trenutno intenzivno radimo na razvoju motora ventilatora, a proširenje objekta u Inđiji ćemo iskoristiti za proizvodnju novih proizvoda. Napravićemo novu proizvodnu liniju sa investicijom od 2 miliona eura u najmodernije mašine i postrojenja. U prvoj fazi izgradnje ta proizvodna linija bi trebalo da ima kapacitet od milion motora godišnje – objašnjava generalni direktor i osnivač grupacije „Bauerhin“ Jozef Hilmer.

Kako kažu u kompaniji, odluka menadžmenta da se proizvodnja motora ventilatora pozicionira u Inđiji, još jedan je znak poverenja u buduću održivost poslovanja IGB Automotive u Srbiji.

– Trenutno pripremamo potrebnu opremu. Naručili smo veoma kompleksne mašine koje bi trebalo da stignu u Inđiju početkom naredne godine, a onda sledi montiranje cele linije. Proizvodnja bi trebalo da počne sredinom 2018. godine, a uz nove proizvode u planu je i zapošljavanje novih radnika – rekao je menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu Folker Prešer, prenosi „eKapija“.

On je podsetio da je kompanija IGB Automotive počela proizvodnju sa malim brojem radnika u iznajmljenom prostoru u Inđiji pre deset godina. Kako se vremenom razvijala, izgradila je prvi, a početkom 2017. i drugi proizvodni pogon vredan više od 4,5 miliona eura. Tako je dobila dodatnih 7.800 kvadrata proizvodnog i kancelarijskog prostora i obezbedila posao za 600 novih radnika.

– Naši dalji rezultati zavise od kretanja na tržištu automobila, ali čini mi se da ono neće padati u narednom periodu. Bez obzira na diskusije o emisiji gasova ili ceni nafte, svaki automobil će i dalje morati da ima sedište i svi će želeti da imaju grejače za ta sedišta. Zato mi nismo zabrinuti, jer će čak i električna vozila morati da imaju takvu opremu – ističe Prešer.

On je pojasnio da će glavna prednost nove investicije biti u tome što će obezbediti kompaniji da tržištu ponudi više svojih proizvoda, što znači da će optimizovati profit jer neće morati da autsorsuje deo proizvodnje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор