Osam godina rada nemačkog IGB Automotive-a

made-in-germany-rs-igb-automotive

Nemačka kompanija „IGB Automotive“ koja u Inđiji zapošljava najviše radnika, većinom žena, proslavila je 8 godina svog poslovanja u Srbiji.

Od male firme koja je sa proizvodnjom počela pre 8 godina, ova kompanija se razvila do nivoa da danas predstavlja najveću stranu investiciju u inđijskoj opštini. U proizvodnim pogonima ove kompanije godišnje se prosečno zapošljavalo oko 200 radnika, pa u ovom momentu u inđijskoj Automotive fabrici radi više od 1.400 radnika. Sa porastom proizvodnje porasla je i potreba za proširivanjem pogona, pa iz kompanije najavljuju da će u idućoj godini zaposliti još 500 novih radnika.

– Radimo od maja meseca na tome da pribavimo sve potrebne dozvole za kupovinu zemljišta pored već postojeće fabrike, da izgradimo dodatan prostor i uposlimo u narednom periodu još 500 radnika – kaže Jozef Himmler, direktor nemačke kompanije, a prenosi „sremska.tv“.

Republika Srbija, Ministarstvo privrede i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA rade ne obezbeđivanju uslova da se ovaj plan što pre sprovede u delo i uposle dodatni radnici. Proizvodni pogon IGB Automotive veoma je bitan za inđijsku opštinu, jer upošljava najveći broj ljudi od svih firmi koje posluju na njenoj teritoriji.

– IGB je pretprošle godine uposlio oko 300 ljudi, prošle godine isto, a kao što smo imali prilike da čujemo, postoje najave zapošljavanja još 500 radnika. To je izuzetno važno za naše sugrađane, za novo zapošljavanje, kao i za našu lokalnu zajednicu u celini – istakao je predsednik Opštine Inđija Petar Filipović, čestitajući jubilej čelnicima kompanije uz želje da imaju mnogo uspeha u daljem radu.

Najveći broj zaposlenih u ovoj fabrici su žene, uglavnom one koje su najviše bile pogođene tranzicijom. Zaposlenje u proizvodnji im je obezbedilo egzistenciju, ali je dobrobit višestruka, jer i cela lokalna zajednica ima puno koristi, naglašavaju iz lokalne samouprave.

Nemačka kompanija „IGB Automotive“ u Inđiji proizvodi grejače za automobilska sedišta i volane, kojima su opremljena najkvalitetnija putnička vozila svetski poznatih kompanija, kao što su „Mercedes“, „BMW“ i „Porše“. Fabrika je nedavno započela i sa proizvodnjom komponenti neophodnih za izradu grejača za sedišta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор