Počeli sajmovi „Grafima“ i „Biro expo“

made-in-germany-rs-beogradski-sajam

U Hali 4 „Beogradskog sajma“ danas počinju 37. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije „Grafima“ i 23. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme „Biro expo“, koji će trajati do 3. oktobra.

Međunarodni sajam „Grafima“ je najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca iz ove oblasti. To je ekskluzivna smotra najnovijih dostignuća svetske tehnologije u oblastima grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, radija i televizije, kao i reklamne, muzičke i filmske industrije, proizvodnje, dorade i prerade papira.

Više od 70 izlagača iz Srbije i desetak zemalja regiona i Evrope: Velike Britanije, Portugala, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, BiH, Hrvatske i drugih, predstaviće na „Grafimi“ reprezentativnu ponudu svojih mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, za obradu papira, štampu i pripremu štampe, kao i obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije. U neizostavan segment ponude spadaju i najkompleksnija softverska i ICT rešenja u raznim oblastima grafičke industrije, sve do štampanih i veb-medija.

Vodeće kompanije, cehovske i obrazovne organizacije i institucije iz sektora grafike objasniće na ovoj manifestaciji zbog čega je kompleksna grafička industrija sa industrijom papira i više nego značajan deo osnove srpskog BDP-a i jedna od uzdanica sveukupnog privrednog rasta. Simbolični domaćin ovogodišnjeg sajma je srpska kompanija „Oracal Polikarbonati“, jedna od lidera u oblasti ploča i propratnog materijala, ALU profila, folija i autofolija, materijala za solventnu štampu, laserskog i CNC graviranja, svetlećih reklama, banera i CNC sečenja.

Istovremeno sa ovim sajmom, na istom mestu se održava i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO EXPO, namenjen poslovnim ljudima, domaćim i stranim proizvođačima, distributerima i korisnicima najraznovrsnije opreme za potrebe radnog i poslovnog okruženja, opreme i materijala za opremanje i funkcionisanje poslovnog prostora. Ova izložba predstaviće posetiocima kancelarijski nameštaj, kancelarijske mašine, pribor i materijal, poslovnu i dekorativnu galanteriju, kao i bogat foto program.

Sajmovi će biti otvoreni za posetioce od 10.00 do 18.00 časova. Cena ulaznice je 250 dinara, za grupne posete je 150 dinara, dok parking košta 100 dinara po satu. Poslovni posetioci imaju mogućnost besplatnog ulaska na sajam, ukoliko se prvo registruju na poslovnom sajtu www.sajamgrafima.rs, navodi se u saopštenju „Beogradskog sajma“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор