Zelena i stočna onlajn pijaca u Srbiji

made-in-germany-rs-stoka-online-shop

Onlajn portal „pijace.com“, koji je 1. avgusta pokrenuo “Agro IT Klaster”, omogućava internet oglašavanje, prodaju i kupovinu poljoprivrednih proizvoda. Plan ovog klastera je da, pored teritorije Srbije, u narednom periodu onlajn pijacom pokrije i okolne zemlje.

“Koncept zelene i stočne pijace na internetu, onlajn prodaja i kupovina i praćenje novih trendova, korak je napred u poslovanju poljoprivrednika, poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, kao i sela uopšte”, ističe se u saopštenju Agro IT Klastera i dodaje da je projekat osmišljen i realizovan kako bi promovisao upotrebu interneta među poljoprivrednicima, kao i da bi im pružio koristan alat pomoću kojeg mogu besplatno da promovišu svoje proizvode, prenosi agencija “Tanjug”.

Na portalu se, pored osnovne funkcije oglašavanja, nalazi i pregršt korisnih saveta, novosti, kalkulatora za računanje raznih stvari, kalendara i slično. Svi sadržaji i servisi koje pružaju pijace.com u potpunosti su besplatni. Cilj je da sa opcijama koje su u pripremi, u narednom periodu taj portal preraste u socijalnu mrežu namenjenu svima koji imaju dodirnih tačaka sa agro sektorom i poljoprivredom. Na taj način pijace.com bi postale mesto za promociju poljoprivrede i sela uopšte, gde poljoprivrednici mogu da se informišu o novim tehnologijama, da razmenjuju međusobna iskustva, da se posavetuju sa stručnjacima iz raznih oblasti, da se mladi poljoprivrednici informišu o tradicionalnim načinima proizvodnje…

Agro IT Klaster je osnovan radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja, razvoja i primene informacionih tehnologija u poljoprivredi, a njegov projekat pijace.com rezultat je skoro godinu dana rada, razvoja i testiranja, objašnjava se u saopštenju te kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор